دانش جوی امروز

این وبلاگ پل ارتباطی است میان من و دانشجویانم ... آنانی که در پی علم روزند و دانش جوی امروز...

دانش جوی امروز

این وبلاگ پل ارتباطی است میان من و دانشجویانم ... آنانی که در پی علم روزند و دانش جوی امروز...

سوالات فصل سوم جزوه کارآفرینی

برای دیدن کلیه سوالات به ادامه ی مطلب مراجعه فرمایید ...


تذکر1 : شماره ی صفحه ی حاوی پاسخ سوال درجزوه , در آخرهرسوال نوشته شده است.

تذکر2: پاسخ ها درجزوه  اکثراً زیر خط دار یا شماره دارهستند


فصل سوم :

1-    ایده ی کسب و کار چیست ؟(42)

2-      پنج مورد از راه های دستیابی به ایده را نام ببرید.(43و44)

3-    فرصت کسب و کار چیست ؟(45)

4-    پنجره فرصت را تعریف کنید.(45)

5-    منابع فرصت را نام ببرید.(45)

6-    شیوه های متداول برای تبدیل کردن یک ایده به فرصت کدام ها هستند؟(46)

7-    کامل کنید : تحقیقات بازار عبارت است ازروشی سازمان دهی شده برای ....... و ......... برای ...............(46)


  ادامه مطلب ...

سوالات فصل دوم جزوه کارآفرینی

برای دیدن سوالات به ادامه ی مطلب مراجعه فرمایید ...



تذکر1 : شماره ی صفحه ی حاوی پاسخ سوال درجزوه , در آخرهرسوال نوشته شده است.

تذکر2: پاسخ ها درجزوه  اکثراً زیر خط دار یا شماره دارهستند



فصل دوم :

1-خلاقیت را تعریف کنید .(15)

2-عواملی که باعث میشوند خلاقیت به عنوان یک ضرورت عصر حاضر شناخته شود عبارتند از(15و16)

الف)اتمام نفت و ذخایر زیرزمینی رقابت مصرف کنندگان تنوع طلبی مصرف کنندگان- جهانی شدن اقتصاد

ب)کاهش منابع طبیعی کمبود وقت و زمان تغییرات سریع جهان رقابت فشرده و بی رحم در دنیا

ج)کاهش منابع طبیعی درجهان رقابت فشرده و بی رحم در دنیا تنوع طلبی مصرف کنندگان- جهانی شدن اقتصاد


  ادامه مطلب ...

نمونه طرح تجاری 7

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت هفتم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی

7)برنامه برای رشد:

رشد کسب و کار= اهداف تجاری کوتاه مدت : طی سال اول شرکت آشپزی خصوصی آرزو در نظر دارد برای خود پایگاهی از مشتریان سود آور ایجاد کند تا بتواند تا پایان سال , 21 روز در ماه را در منزل مشتریان آشپزی کند . در این صورت شرکت میتواند به هدف خود در زمینه ی دستیابی به درآمدی معادل 10080000تومان  در سال دست یابد.

اهداف تجاری بلند مدت : شرکت آشپزی خصوصی آرزو پیش بینی میکند که پس از ایجاد یک پایگاه از مشتریان سودآور, راهبردی فشرده را برای رشد در پیش خواهد گرفت. این شرکت قصد دارد با کرایه یا خرید یک آشپزخانه ی تجاری ,نفوذ خود در بازار را افز ایش دهد .با این کار شرکت میتواند مواد غذایی بیشتری را ذخیره کند و به مشتریان بیشتری خدمات ارایه نماید و در نتیجه درآمد و سود بیشتری داشته باشد.در این صورت غذاها به منازل مشتریان تحویل داده خواهد شد.

چالش ها = چالش های تجاری کوتاه مدت: بزرگترین چالش پیش روی شرکت آشپزی خصوصی آرزو در اولین سالهای فعالیتش, روش ارایه ی خدمات آن است . پختن ناهار در منزل مشتریان , تعداد مشتریانی را که آرزو میتواند به آنها خدمات ارایه دهد , محدود میکند.

چالش های بلند مدت : بزرگترین چالش بلند مدت شرکت , فضای آن است . شرکت آشپزی خصوصی آرزو باید روش ارایه ی  خدمات کسب و کارش را تغییر دهد تا یک آشپزخانه ی تجاری خریداری  یا کرایه کند و بتواند تعداد مشتریانش را افزایش دهد .بدین ترتیب به سرمایه ی بیشتری نیز نیاز خواهد بود و مسلم است که به کارمندان بیشتری , به ویژه کارمندانی که در مهارت های آشپزی مدرک و مهارت دارند , نیاز خواهد داشت .

اعطای نمایندگی و مجوز=اگرچه اکنون برای برنامه ریزی در این زمینه کمی زود است , اما شرکت آشپزی خصوصی آرزو درصدد است بتواند برای کسب و کارش در شهرهای دیگری که جمعیت افراد متخصص در آنها بیشتر است , نمایندگی اعطا کند.

راهبرد خروج= پس از آنکه شرکت آشپزی خصوصی آرزو جای پای خود را به عنوان کسب وکاری پایدار با مشتریانی دائمی محکم نمود , احتمال دارد که به عنوان یک کسب و کار مطلوب برای آشپزی که به دنبال یک کسب و کار آشپزی است , ارزشمند باشد .ولی در هرصورت آرزو در آینده ی نزدیک , برنامه ای برای ترک این کسب و کار پیش بینی نمیکند.



نمونه طرح تجاری 6

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت ششم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی



 

6)مدیریت کسب و کار:

هزینه ها , اعتبار و جریان نقدینگی= به دلیل حجم بالای مواد غذایی که شرکت آشپزی خصوصی آرزوخریداری میکند , آرزو از سوپرمارکت ها و شرکت های تامین کننده ی مواد غذایی در منطقه , به صورت اعتباری(غیرنقدی) خرید خواهد کرد. طی سال اول شرکت آشپزی خصوصی آرزو چک مدت دار(چکی که تاریخ دریافت آن برای همان روز نمی باشد و دریافت کننده می تواند مدتی بعد آن را دریافت کند) از مشتریان خود نخواهد پذیرفت و مبالغ را تنها به صورت نقدی با چک روز از مشتریان دریافت خواهد کرد. بودجه ی نقدی ماهانه ی زیر که برای شرکت آشپزی خصوصی آرزو پیش بینی شده است یکی از ماه های سال اول فعالیت کسب و کار را به صورت نمونه نشان می دهد که آرزو طی آن برای مشتریان به مدت 21 روز در ماه آشپزی میکند.

ورودی های نقدینگی

           فروش های نقدی ( 2140000)                                              840000 تومان

مجموع ورودی های نقدینگی                                                                     840000 تومان

خروجی های نقدینگی

           هزینه های متغیر : خوار و بار ( 21× 7000)                              147000تومان

           هزینه های متغیر: نیروی کار (21× 16000)                             336000 تومان

           تبلیغات (فقط در ماه اول بوده است )

           استهلاک ( 12 ÷ 80000)                                                          6667 تومان

           بیمه ( 12 ÷ 280000)                                                              23330 تومان

           تلفن ( 12 ÷ 400000)                                                             33330 تومان

           سایر هزینه های ثابت (مرتبط با خودرو) ( 12 ÷ 500000)         41667 تومان

سایرهزینه های عملیاتی (مرتبط با آشپزی) ( 12 ÷ 500000)     41667 تومان

مجموع خروجی های نقدینگی                                                                629661 تومان

نقدینگی موجود                                                                                                   210339 تومان





دنباله رادر ادامه ی مطلب مشاهده فرمایید....

 

ادامه مطلب ...

نمونه طرح تجاری 5

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت پنجم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی

 



5)ساختارهای قانونی :

مالکیت معنوی =آرزو فرآیند ثبت نام تجاری شرکت آشپزی خصوصی آرزو را به عنوان یک علامت تجاری آغاز کرده است. هم چنین آرزو با ثبت مطالب و دستورهای غذایی گرد آوری شده ی خود در اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تمامی مواد چاپی خود حق تکثیر قرار داده است .

قراردادها= شرکت آشپزی خصوصی آرزو با تک تک مشتریان خود , قرار دادی را منعقد خواهد کرد که درآن تاریخ روزهایی که خدمات ارایه خواهد شد . منوهای انتخابی مشتری و هرگونه الزامات و موارد رژیمی قید خواهد شد. هم چنین این قرارداد شرایطی را برای فسخ توسط هریک از طرفین در نظر میگیرد.

بیمه = آرزو هر سال مبلغی معادل 280هزار تومان  بابت بیمه ی شخص ثالث خودرو پرداخت می کند.

مالیات ها = مالیات متعلق به شرکت آشپزی خصوصی آرزو معادل 25 درصد از سود آن می باشد.

قوانین و مقررات دولتی= درحال حاضر , قوانین و مقررات دولتی خاصی در زمینه ی آشپزی خصوصی در منزل مشتری وجود ندارد. اما در آینده , اگر شرکت یک آشپزخانه ی تجاری را کرایه کند, آرزو باید در مورد تمامی مجوزهای لازم و رویه های بازرسی تحقیق کند. در حال حاضر او تنها می بایست با مراجعه به اداره ی نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در وزارت بهداشت , درمان و آموزش پزشکی گواهی های لازم در خصوص عدم ابتلا به بیماری ها یا انگل های واگیردار را دریافت نماید .



نمونه ی طرح تجاری 4

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت چهارم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی

 

4)ساختارهای سازمانی :

ساختار سازمانی = شرکت آشپزی خصوصی آرزو توسط آرزو مهرزادی اداره خواهد شد و او تمامی وظایف مربوط به خرید , آشپزی و فروش را انجام خواهد داد . سمت او مدیر عامل شرکت است .

کارکنان = آرزو مهرزادی تنها فردی است که به طور تمام وقت در شرکت آشپزی خصوصی آرزو طی سال اول استخدام میشود .اگر میزان فروش طبق پیش بینی های انجام شده افزایش یابد , احتمال دارد استخدام یک همکار نیمه وقت در سال دوم ضرورت پیدا کند . با رشد کسب وکار شرکت آشپزی خصوصی آرزو پیش بینی میکند که بتواند فرصت کارآموزی را برای دانش آموزان و همچنین هنر آموزان سازمان آموزش فنی و حرفه ای منطقه فراهم کند.

کارشناسان خارج شرکت= شرکت آشپزی خصوصی آرزو از خدمات کارشناسان خارج از شرکت در زمینه های حقوقی ,حسابرسی و مالیاتی استفاده خواهد کرد. به علاوه , آرزو از همکارانی که آنها نیز در انجمن آشپزی عضو هستند ,کمک خواهد گرفت.

آموزش و ایجاد انگیزه= آرزو مهرزادی قصد دارد پس از اتمام اولین سال فعالیت شرکت , در یک دوره ی کارآفرینی درمورد رشد کسب وکارآشپزی شرکت کند.سال اول فعالیت بسیار طاقت فرسا خواهد بود وشرکت قصد دارد فقط یک روز از تعطیلات آخر هرهفته را (به دلیل نیمه وقت بودن ساعت اداری ,پنج شنبه جزو تعطیلات آخر هفته درنظر گرفته شده است ) به آشپزی برای مشتریان اختصاص دهد . در صورت بیماری , شرکت قرار دادی دوسویه با شکوفه تبریزی , یکی از دوستان آرزو که او نیز در زمینه ی آشپزی خصوصی فعالیت می کند, منعقد خواهد کرد که برای مشتریان شرکت آشپزی خصوصی آرزو ناهار تهیه نماید .

 


نمونه طرح تجاری 3


نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت سوم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی

3)راهبردهای مالی:



تخمین های فروش=میزان فروش برای دو سال اول مطابق با جدول زیر تخمن زده می شود.طرح پنج وعده ناهار برای یک خانوار در آشپزخانه مشتری می باشد.

هزینه های کسب و کار= شرکت آشپزی خصوصی آرزو در تمامی روزهای کاری و در صورت لزوم برخی از روزهای تعطیل فعالیت خواهد داشت.


 

براساس پیش بینی میزان فروش برای 5 سال آینده , شرکت آشپزی خصوصی آرزو در سال سوم به یک آشپزخانه ی تجاری تبدیل خواهد شدو به این ترتیب شرکت قادر خواهد بود  به جای آشپزی در آشپزخانه ی مشتریان غذا را برای آنها ارسال کند و درنتیجه تعداد مشتریان 5 وعده ناهار شرکت را به نحوچشمگیری افزایش دهد . شرکت آشپزی خصوصی آرزو طی سال اول هزینه های ثابت خود را درسطح بسیار پایینی حفظ خواهد کرد. والدین آرزو مهرزادی هزینه ی بیمه ی تامین اجتماعی او را پرداخت خواهند نمود .آرزو تنها کارمند شرکت است در نتیجه نیازی به پرداخت حقوق ندارد .ازآنجا که او در منزل مشتریان آشپزی خواهد کرد , به غیراز هزینه ی تلفن همراه هزینه ی دیگری بابت اجاره بها یا آب و گاز پرداخت نخواهد کرد. شرکت از رایانه ایی که آرزو در اختیار دارد استفاده خواهد کرد که ارزش آن 4 میلیون ریال است. این رایانه تمامی داده هارا پشتیبانی خواهد کرد.

هزینه های عملیاتی برای سال اول کسب و کار شامل موارد ذیل می باشد:

·        تبلیغات : بروشور 2 میلیون ریال , کارت ویزیت 50 هزارریال , پست 500 هزار ریال , راه اندازی پایگاه اینترنتی 2 میلیون ریال

·        استهلاک :رایانه (سالانه) 800 هزار ریال

·        بیمه ی خودرو : سالانه 2میلیون و 800 هزار ریال

·        خدمات شهری :تلفن همراه  4 میلیون ریال

·        سایر هزینه های عملیاتی : تعمیرات خودرو 5 میلیون ریال

·        سایر هزینه های عملیاتی : چاقوهای آشپزخانه , تجهیزاتی که مشتری ارایه نمیدهد , ادویه , روغن و .... 5 میلیون ریال

اقتصاد واحد فروش=

واحد فروش = طرح 5 وعده ناهار (1 روز آشپزی)

قیمت فروش( هر واحد )  40 هزار تومان

هزینه های متغیر

هزینه ی خدمات فروخته شده

مواد اولیه (خوار وبار) = 7000 تومان برای هر واحد فروش (5 وعده ناهار)

نیروی کار (4000تومان در ساعت , 4 ساعت ) = 160000 تومان

هزینه ی خدمات فروخته شده = 23000 تومان

سایر هزینه های متغیر

بنز ین = 1600 تومان در روز

مجموع سایر هزینه های متغیر = 1600 تومان

مجموع هزینه های متغیر = 24600 تومان

حاشیه ی سود (هرواحد) = 15400 تومان

 

ادامه مطلب ...

نمونه ی یک طرح تجاری 2

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    bisenes plane قسمت دوم

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی


2) تحلیل فرصت :

فرصت کسب و کار= خدمات آشپزی خصوصی برای شهر محل زندگی او یک فرصت پایدار است. این شهر از جمعیت زیادی از زنان شاغل برخوردار است که عمدتاً تاجر و پزشک هستند و تعداد آنها به طور ثابتی رو به افزایش است . از میان 376180 خانوار در شهر او که جمعیت آنها بیش از دو نفر است , 29.4 در صد درآمدی بیش از 10 میلیون ریال در ماه دارند . سبک زندگی افراد در این بازار , بسیار پرمشغله است و آنها خواستار ناهاری سالم هستند . خانوارهای هدف حداقل سه روز در هفته مجبور هستند که ناهار را در بیرون خانه صرف کنند یا از رستوران سفارش بدهند .براساس تحقیقات صورت گرفته توسط شرکت آشپزی خصوصی آرزو , این بازار تقریبا 25 درصد از خانوارهایی را شامل میشود که مجموع درآمد آنها بیش از 10 میلیون ریال درماه است . شرکت آشپزی خصوصی آرزو به این افراد فرصت میدهد که بدون آن که سبک زندگی پرمشغله و پربازده ی خود را تغییر دهند , سلامتی خود را حفظ کنند .

تحقیقات بازار=کسب و کار آشپزی شخصی یکی از بخشهایی است که در صنعت خدمات غذایی رشد بسیار سریعی دارد. آمار مرتبط با زنان شاغل نشان میدهد که تعداد این دسته از شاغلین رو به افزایش است و پیش بینی میشود تا 5 سال آینده این روند همچنان ادامه داشته باشد.

رقبا= در حال حاضر 249 رستوران در شهر او فعالیت دارند .از این تعداد , تنها 7 مورد تبلیغ میکنند که عضو یکی از انجمن های حرفه ای آشپزهای شخصی هستند . براساس تحقیقات اینترنتی انجام شده تنها یکی از رقبای مستقیم , دارای مدرک آشپزی از یک موسسه در خارج از کشور است و تنها دو مورد به صورت مشخص اظهار کرده اند که بر تهیه ی غذای سالم تاکید دارند. به طور متوسط آشپزخانه های موجود در شهر محل فعالیت آرزو برای هر وعده ناهار 5500 تا 10000 تومان دریافت می کنند . اما شرکت آشپزی خصوصی آرزو قیمت خدمات خود را 8000 توان تعیین خواهد کرد که این مبلغ , مواد غذایی را نیز شامل میشود. در نتیجه قیمت گذاری شرکت آشپزی خصوصی آرزو با توجه به خصوصی بودن خدمات او بسیار رقابت آمیز خواهد بود.

مزیت رقابتی = شرکت آشپزی خصوصی آرزو از سه مزیت رقابتی مهم برخوردار است :

·        شرکت آشپزی خصوصی آرزو بر ارایه ی خدمات اختصاصی به مشتری تمرکز دارد و به مشتریان اجازه میدهد خودشان منوی غذاها را برای خود انتخاب کنند

·        شرکت آشپزی خصوصی آرزو بر تهیه ی غذاهای مورد علاقه ی مشتریان تمرکز دارد , با این تفاوت که به سالم بودن غذا نیز اهمیت میدهد و بنابراین, پس از مشورت با مشتریان , ناهار آنان را به گونه ای سفارشی تهیه میکند تا با نیازهای وﯾﮋه ی آنها از نظر رﮊیم غذایی هماهنگ باشد.

آرزو مهرزادی یکی از معدود آشپزهایی است که دوره ی آشپزی و هم چنین دوره ی آموزشی تغذیه ی مناسب را گذرانده است . او هم چنین با انواع رﮊیمهای غذایی نیز آشناست و در این زمینه مطالعات فراوانی دارد.


دنباله رادر ادامه ی مطلب مشاهده فرمایید....


 

ادامه مطلب ...

نمونه یک طرح تجاری 1

نمونه یک طرح تجاری یا طرح کسب و کار یا    Business planقسمت اول

تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی

)ایده ی کسب کار :

مدارج تحصیلی = آرزو مهرزادی دارای مدرک فوق دیپلم مدیریت بازرگانی از دانشکده ی مدیریت است.او به عنوان مسئول خدمات غذایی دانشگاه , در زمینه ی مدیریت انواع مختلف عملیات خدمات تغذیه به مدت 4سال تجربه کسب کرده است.آرزو یک دوره ی آموزشی فشرده را که توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای برگزار شد, گذرانده و مدرک رسمی آن را دریافت نموده است. آرزو از خصوصیات فردی و مهارت های بسیاری برخوردار است که به وﯾﮋه در حرفه ی آشپزی خصوصی بسیار ارزش مند هستند.از جمله علاقه ی زیاد به آشپزی , توجه به جزییات ,مهارت های سازمانی, انعطاف پذیری , خلاقیت , اجتماعی بودن, توانایی انجام وظایف چندگانه , انرﮊی فیزیکی زیاد و صبر و شکیبایی.

عوامل موثر بر تقاضا = سه عامل برتقاضا برای خدمات آشپزی خصوصی تاثیر می گذارند که عبارتند از : سبک زندگی پرمشغله , افزایش توجه مردم به سلامتی , و تمایل به خوردن ناهار مقوی . شرکت آشپزی خصوصی آرزو مورد پسند افرادی خواهد بود که فرصت خرید کردن یا پختن ناهار ندارند, اما خواستار غذاهایی سالم و مقوی هستند.

نوع کسب و کار = شرکت آشپزی خصوصی آرزو یک کسب و کار خدماتی است که نهار سالمی را برای مشتریان آماده میکند و آنها می توانند آن را به آسانی دوباره گرم کند.

نوع مالکیت کسب وکار= شرکت آشپزی خصوصی آرزو , شرکتی است با مسئولیت محدود که کاملا تحت مالکیت و مدیریت آرزو مهرزادی قرار دارد . وضعیت مسئولیت محدود , از دارایی های فردی آرزو مهرزادی محافظت میکند و به شرکت اجازه می دهد که برخی مزایای مالیاتی بهره مند شود.

مسئولیت اجتماعی = شرکت آشپزی خصوصی آرزوتا حد امکان از مواد غذایی طبیعی و غیر شیمیایی که در همان منطقه پرورش یافته اند استفاده خواهد کرد. طبق منشور اخلاقی شرکت , شرکت تا حد ممکن :«سبز» خواهد بود. این شرکت فروشندگانی را انتخاب می کند که خود را در برابر جامعه و محیط , مسئول می دانند.