تاسیس و راه اندازی یک شرکت آشپزی خصوصی
3)راهبردهای مالی:
تخمین های فروش=میزان فروش برای دو سال اول مطابق با جدول زیر تخمن زده می شود.طرح پنج وعده ناهار برای یک خانوار در آشپزخانه مشتری می باشد.
هزینه های کسب و کار= شرکت آشپزی خصوصی آرزو در تمامی روزهای کاری و در صورت لزوم برخی از روزهای تعطیل فعالیت خواهد داشت.
براساس پیش بینی میزان فروش برای 5 سال آینده , شرکت آشپزی خصوصی آرزو در سال سوم به یک آشپزخانه ی تجاری تبدیل خواهد شدو به این ترتیب شرکت قادر خواهد بود به جای آشپزی در آشپزخانه ی مشتریان غذا را برای آنها ارسال کند و درنتیجه تعداد مشتریان 5 وعده ناهار شرکت را به نحوچشمگیری افزایش دهد . شرکت آشپزی خصوصی آرزو طی سال اول هزینه های ثابت خود را درسطح بسیار پایینی حفظ خواهد کرد. والدین آرزو مهرزادی هزینه ی بیمه ی تامین اجتماعی او را پرداخت خواهند نمود .آرزو تنها کارمند شرکت است در نتیجه نیازی به پرداخت حقوق ندارد .ازآنجا که او در منزل مشتریان آشپزی خواهد کرد , به غیراز هزینه ی تلفن همراه هزینه ی دیگری بابت اجاره بها یا آب و گاز پرداخت نخواهد کرد. شرکت از رایانه ایی که آرزو در اختیار دارد استفاده خواهد کرد که ارزش آن 4 میلیون ریال است. این رایانه تمامی داده هارا پشتیبانی خواهد کرد.
هزینه های عملیاتی برای سال اول کسب و کار شامل موارد ذیل می باشد:
· تبلیغات : بروشور 2 میلیون ریال , کارت ویزیت 50 هزارریال , پست 500 هزار ریال , راه اندازی پایگاه اینترنتی 2 میلیون ریال
· استهلاک :رایانه (سالانه) 800 هزار ریال
· بیمه ی خودرو : سالانه 2میلیون و 800 هزار ریال
· خدمات شهری :تلفن همراه 4 میلیون ریال
· سایر هزینه های عملیاتی : تعمیرات خودرو 5 میلیون ریال
· سایر هزینه های عملیاتی : چاقوهای آشپزخانه , تجهیزاتی که مشتری ارایه نمیدهد , ادویه , روغن و .... 5 میلیون ریال
اقتصاد واحد فروش=
واحد فروش = طرح 5 وعده ناهار (1 روز آشپزی)
قیمت فروش( هر واحد ) 40 هزار تومان
هزینه های متغیر
هزینه ی خدمات فروخته شده
مواد اولیه (خوار وبار) = 7000 تومان برای هر واحد فروش (5 وعده ناهار)
نیروی کار (4000تومان در ساعت , 4 ساعت ) = 160000 تومان
هزینه ی خدمات فروخته شده = 23000 تومان
سایر هزینه های متغیر
بنز ین = 1600 تومان در روز
مجموع سایر هزینه های متغیر = 1600 تومان
مجموع هزینه های متغیر = 24600 تومان
حاشیه ی سود (هرواحد) = 15400 تومان
صورت سود و زیان=
صورت سود و زیان سالانه ی پیش بینی شده , پایان سال اول
31 فروردین ماه 1386
درآمد
فروش ( 252 روز 40000 تومان در روز )
مجموع درآمد 10080000 تومان
هزینه ی خدمات فروخته شده
مواد اولیه (خواروبار 7000 تومان برای هر طرح در روز ) 1764000 تومان
نیروی کار(16000 تومان برای هر طرح در یک روز ) 4230000 تومان
هزینه ی خدمات فروخته شده 5796000 تومان
سود ناخالص 4284000
هزینه های عملیاتی
تبلیغات 455000 تومان
استهلاک 80000 تومان
بیمه 280000 تومان
تلفن 400000 تومان
سایر هزینه های عملیاتی (مرتبط با خودرو) 500000 تومان
سایر هزینه های عملیاتی (مرتبط با آشپزی) 500000 تومان
مجموع هزینه های عملیاتی 2215000 تومان
سود پیش از کسر مالیات 2069000 تومان
مالیات ها (25درصد) 517250 تومان
سود خالص 1551750 تومان
ترازنامه=
ترازنامه ی پیش بینی شده : آغاز کسب و کار
1 اردیبهشت 1385
دارایی ها
دارایی های جاری
نقدینگی 2000000 تومان
مجموع دارایی های جاری 2000000
مجموع دارایی های 2000000
بدهی ها و سهم صاحبان شرکت
بدهی های جاری 0 تومان
مجموع بدهی های جاری 0 تومان
مجموع بدهی ها 0 تومان
سهم صاحبان شرکت
آرزو مهرزادی , سهم صاحب شرکت (99درصد سهم الشرکه) 2000000 تومان
مجموع بدهی ها و سهم مالک 2000000 تومان
نسبت های مالی=
بازده فروش :بازده فروش شرکت یکی از نسبت های سود آوری است که از طریق تقسیم کردن سود خالص به کل فروش محاسبه میشود . این نسبت نشان میدهد که از یک واحد پولی فروش چه مقدار آن به سود خالص تبدیل شده است. شرکت آشپزی خصوصی آرزو میزان بازده فروش را به طور تقریبی 15.4 درصد پیش بینی میکند.
(بازده فروش = 100 ×(مجموع فروش ÷ سود خالص )) .بنابراین بازده فروش 15.4 درصد = 100× ( 10080000÷ 1551750)
بازده سرمایه گذاری : بازده سرمایه گذاری که از تقسیم سود خالص به دارایی های شرکت بدست می آید نشان دهنده ی این است که چند درصد سود خالص به ازای سرمایه گذاری انجام شده, بدست آمده است . یا به بیانی دیگر به ازای هرواحد پول که سرمایه گذاری شده است , چند واحد پولی سود خالص ایجاد شده است .
سهم اولیه ی آرزو در کسب و کار 2 میلیون تومان بوده که سرمایه ی اولیه ی او را در شرکت نشان میدهد .( و در بخش سهم صاحبان شرکت روی تراز نامه نشان داده شده است) . شرکت آشپزی خصوصی آرزو سود خالص سال اول را 1551750تومان پیش بینی میکند .بنابراین شرکت آشپزی خصوصی آرزو میزان بازده سرمایه گذاری را به طور تقریبی 77.589 درصد پیش بینی می کند . بازده سرمایه گذاری = 100 ×(سرمایه گذاری اولیه ÷سود خالص )
بنابراین بازده سرمایه گذاری 77.589 % = 100×( 2000000÷1551750)
نقطه ی سربه سر=
واحد فروش شرکت آرزو طرح 5 وعده ناهار(یک روز آشپزی) است که شرکت در ازای آن 40000 تومان دریافت میکند.هزینه ی نیروی کار و مواد اولیه برای یک روز آشپزی 23000 تومان است . سایر هزینه های متغیر نیز1600 تومان برای هر واحد میباشد. بنابراین مجموع هزینه های متغیر هر واحد 24600تومان می باشد . حاشیه ی سود هر واحد عبارت است از : 15400 تومان . ( 15400 = 24600 – 40000) .
هزینه های عملیاتی ثابت 2215000 تومان میباشد. این بدین معناست که شرکت آشپزی خصوصی آرزو بعد از حدود 144 روز آشپزی میتواند به نقطه ی سربه سر برسد.( روز تا رسیدن به نقطه ی سر به سر 143.83 = 15400 تومان ÷ 2215000 تومان )
راهبرد تامین سرمایه =
سرمایه ی اولیه : آرزو مهرزادی 2میلیون تومان از پول شخصی خود را در این شرکت سرمایه گذاری خواهد کرد. این سهم اولیه او در شرکت محسوب میشود.
ذخیره برای هزینه های ثابت :شرکت ذخیره ای معادل 553750 تومان برای هزینه های ثابت خواهد داشت . این مقدار برای پوشش دادن هزینه های عملیاتی شرکت برای 3 ماه کافی است . 3 ×( 12 ÷ مجموع هزینه های عملیاتی )
بنابراین 553750 تومان = 3 × ( 12 ÷ 221500 تومان )
هزینه های راه اندازی و صندوق اضطراری : این شرکت از باقیمانده ی سرمایه ی اولیه یعنی 1466250 تومان برای پوشش دادن هزینه های راه اندازی که انتظار میرود به طور تقریبی 964250 تومان باشد , و نیز ایجاد صندوق اضطراری با 482000 تومان استفاده خواهد کرد.
نگه داری حساب ها و سیستم حسابداری=
شرکت آشپزی خصوصی آرزو از آخرین نسخه از یک نرم افزار حسابداری استفاده خواهد کرد . پشتیبانی از حسابها و سوابق کسب وکار به طور خودکار هر روز انجام خواهد شد.